Festivaltent huren
Sfeer en beschutting
Voor alle soorten festivals

Kleine festivaltent huren voor
kleine en grote festivals

Ga jij een kleinschalig festival organiseren? Wil je een festivaltent huren, maar je zoekt nog naar een oplossing die past bij de huidige regelgeving? Wij hebben mooie tenten die passen bij kleine en grote festivals.

Wij kunnen ons geen fijnere setting voorstellen dan een sfeervol aangekleed veld. Verschillende podia aangevuld met goed eten en leuke mensen om je heen. Met onze diverse kleine festivaltenten kun je enorm veel kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wijnproeverij in onze Cirrus 40

Of van een bioscoopscherm in diens grote broer, de Stratus 72? Naast onze mooie Tipi’s hebben wij ook sfeervolle overkappingen, zoals de Numbus 16 en de Vuurtent. In de Vuurtent kun je bijvoorbeeld met 20 mensen om een knus vuurtje zitten. Als dat geen sfeer geeft?!

Tipi tenten het hele jaar beschikbaar

Een kleine festivaltent huren kan bij ons het hele jaar door. Wij plaatsen onze tenten door heel Nederland. Dankzij ons gevarieerde wagenpark kunnen we op elke locatie onze bijzondere tenten opzetten.

Bijkomend voordeel is dat we relatief goedkoop reizen, niet altijd met een vrachtwagen hoeven te komen en daardoor kunnen we onze prijzen laag houden.

Stratus 72 Tipi met rood en blauw licht

De ideale festivaltent huren voor jouw festival!

Onze festivaltenten zijn geschikt voor allerlei gelegenheden. Nederland is een echt festival-land geworden. Daar zijn wij trots op. Én ook nog eens heel goed in geworden. Jouw festival is dan ook one-of-a-kind! Onze Tipi’s zijn ontworpen om jouw festival dat unieke karakter te geven.

In 2008 zijn wij begonnen met het verhuren van onze eerste Tipi’s op het Lowlands Festival in Biddinghuizen. Sindsdien zijn wij niet meer weggeweest uit de festivalwereld.

Wij (en ook onze klanten) vinden onze Tipi’s de ideale festivaltent om te huren. Niet alleen staan wij jaarlijks met diverse Tipi-combinaties op Lowlands, inmiddels staan wij op praktisch alle grote en kleine festivals in en om Nederland.

Tipi tent als festivaltent huren

Naast boutique ervaringen op grote festivals, zijn onze grote Tipi tenten (al dan niet gekoppeld) de perfecte uitgangspunten voor kleinere festivals. De intieme sfeer blijft behouden ongeacht het aantal gekoppelde tenten. 

De Tipi leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld akoestische optredens, storytellers, meditatieoefeningen, optredens & presentaties, enz. Voor elk festival event hebben wij de ideale Tipi Tent!

Als geen ander begrijpen wij dat het opbouwen van een festival tijd kost. Onze Tipi’s worden handmatig opgebouwd. Het werkt vaak het beste als de tenten al vroegtijdig opgezet worden. Wij zijn daarin flexibel. Ons vak-team levert de meest perfect gebouwde tent af en denken met jou mee.

Inspiratie opdoen?
De mogelijkheden
01.

Spelen met vuur

De elementen licht en warmte mogen niet ontbreken. In de meeste Nordic Tipi’s is open vuur mogelijk.

02.

Oneindig koppelen

De Nordic Tipi’s kunnen aan elkaar worden gekoppeld voor gelegenheden tot meer dan 1000 personen. Jouw wensen maken wij passend.

03.

Nordic Tipi inrichting

Wij richten jouw Tipi ook in met tafels, banken, vloeren en ander meubilair. Extra sfeer creëren wij onder andere met stormlantaarns, schapenvachten, vuur en verlichting.

04.

Vier seizoenen

De tipi’s kunnen wij bijna altijd en overal plaatsen. Een landgoed, weiland, indoor beurshal, achtertuin of festivalterrein, niets is te gek. Ze zijn geschikt voor alle seizoenen.

Welke tent past bij mij?
Kleine festivaltent huren voor een klein of groot feest?
Laat je door ons inspireren en adviseren!

Jouw festivaltent voor kleinschalige festivals?

Na een jaar, waarbij Covid19 op een enorme grote pauzeknop heeft gedrukt, zijn wij allen weer bij de startblokken aangekomen. Een van de positieve punten van de pauzeknop is, dat wij hebben gekeken naar hoe het ging en hoe wij festivals beter, mooier en veiliger kunnen maken. De bezoekers willen steeds vaker de kleinschalige festivals bezoeken. Daar passen natuurlijk geen grote zaaltenten meer.

De anderhalve meter moeten wij en willen wij behouden. Om dat te bereiken heb je een groot vloeroppervlak nodig in de festivaltenten.

Onze Tipi’s bieden dat zonder hun unieke intimiteit te verliezen. Door de bijzondere vorm van de tent, al dan niet gekoppeld, voelt jouw bezoeker zich geborgen en omarmt. 

Verre van verloren in een (te) grote tent! Opschalen en afschalen van de tentinhoud is door onze unieke koppelmogelijkheden ook kinderlijk eenvoudig!

De Saami tipitent

Onze Tipi tenten kennen hun oorsprong uit het oervolk; de Saami. Zij leefden in de tenten en een goede ventilatie was dus van levensbelang. Hier blinken nu nog steeds onze Tipi’s echt in uit. 

De vorm, het losse nokdoek en de ruimte tussen de palen en het doek realiseren een natuurlijke trek, waarbij de lucht in de Tipi continue ververst wordt.

Lees hier meer over het feesten in een tipi tent.

feest in tipi tent

Een Nordic Tipi als festivaltent huren

Ben je al overtuigd dat onze Nordic Tipi tenten een musthave zijn voor jouw festival? Wie weet kunnen wij jou hiermee nog verder overtuigen:

Onze Tipi’s zijn aan elkaar te koppelen en in verschillende opstellingen te plaatsen. Zo vinden we voor ieder idee een gepaste opstelling.

Onze festival Tipi’s hebben bijvoorbeeld een rol gehad in een sfeervolle theetuin, als artiestenlounge, als trouwlocatie en als feestlocatie voor 1000+ personen.

We bouwen op grote festivals om mooie ‘boutique ervaringen’ te realiseren. Maar … ook aan de kleinere festivals met een intieme setting hebben we gedacht bij een festivaltent huren.

Organiseer jij bijvoorbeeld een vertel-theater of een Yoga festival? Onze kleinere Cirrus tipi tenten bieden prachtige sfeervolle locaties op jouw terrein.

Wij bouwen onze authentieke Tipi’s met de hand. Daarom kunnen wij overal werken zonder Manitou, stroom of andere benodigdheden. Al onze Tipi’s zijn voorzien van een tentboek en de benodigde certificaten.

Wat is de prijs voor het huren van een festivaltent?

Na vele jaren ervaring op festivals kunnen wij als geen ander goed inschatten wat jij als opdrachtgever zou willen realiseren en welk prijskaartje daaraan mag komen te hangen. Wij denken vanaf het allereerste contact intensief met je mee. Hierdoor zijn onze offertes altijd maatwerk, evenals onze Tipi’s.

Wij maken een offerte naar aanleiding van een goed eerste gesprek, al dan niet op locatie of telefonisch. Wij maken een eerste schets die meegeleverd wordt bij de prijsopgave. Vervolgens laten wij alle extra mogelijkheden qua tent, constellatie, inrichting en verlichting zien en kunnen dit optioneel in de prijsopgave meenemen.

Wij laten vanaf ons eerste contact onze heldere voorwaarden zien en bieden een goede verzekering tegen schade en ongemak. Ook tussentijdse aanpassingen zijn mogelijk hetgeen ook weer past bij ons credo van meedenken in oplossingen. Zelfs bij de opbouw zijn, binnen onze mogelijkheden, nog wijzigingen mogelijk.

Al dit alles maakt dat ook onze prijsvoering maatwerk is. Maar…, neem gerust contact met ons op. Vraag een offerte aan. Of laat je informeren over de mogelijkheden. Je zult verrast zijn.

Veelgestelde vragen over een festivaltent

De kosten van een festivaltent kunnen variëren door verschillende elementen. Denk aan grootte, aantal gasten en bijvoorbeeld meubilair. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een vrijblijvende offerte te ontvangen.

Wij hebben veel tenten beschikbaar om er een geslaagd festival van te maken. Wat dacht je van de aangename Cirrus 40, waarmee je alle kanten op kan. Of neem de gezellige Stratus 72, welke gegarandeerd zorgt voor sfeervolle omstandigheden.

Evenementen tent voor een fantastisch evenement

Een evenementen tent nodig en wil je jouw bezoekers een fantastisch ervaring bezorgen? Dan zit je bij ons helemaal goed! Onze evenementen Tipi’s op jouw evenement zorgen zeker voor een geweldige sfeer bij de bezoekers.

De Zweedse tent is groot en geeft de bezoekers door haar grootte veel ruimte. Daarnaast zorgt de Tipi evenementen tent gegarandeerd voor de ‘wauw’ factor. 

Het is mogelijk om de buitenkanten uit te vouwen, waardoor er beslist ruimte is voor iedereen. Niemand zal de ruimte als klein en benauwd ervaren.

Heb je veel plek nodig voor jouw evenement? Verwacht je bijvoorbeeld veel bezoekers? Of is er veel ruimte nodig voor bijvoorbeeld een zittend diner? Geen probleem! 

Onze evenementen tenten zijn de ruimste die je je kan bedenken. Is er toch nog meer plek nodig? Ook geen probleem! Wij koppelen de tenten aan elkaar tot het aan jouw wensen voldoet. Door onze ervaring kunnen wij je hier vooraf al goed over adviseren.

Naast de ruimte die deze evenementen tent jou biedt, zijn er nog meer voordelen aan verbonden. Zo sta je altijd droog en voegt het iets toe aan de sfeer! Neem gerust contact met ons op voor verdere vragen!

Wat vinden anderen van onze Tipi's
Hele goede ervaring bij Zweedse tenten. Ten tijde van Corona waren ze super flexibel en heel vriendelijk. Alles liep volgens de afspraak en de... tenten zijn perfect bij iedere weersomstandigheid. De inrichting is super gezellig en ze komen het de volgende dag ook weer afbouwen. Echt top!Lees meer
Wij hadden 2 tenten van Zweedse Tenten op onze bruiloft. Als je kiest voor bruiloft met een festivalsfeer is dit jouw tent. Iedereen vond het super... mooi! Ze denken mee qua inrichting en opbouw en zorgen dat alles perfect is. Precies de bruiloft die wij wilden, mede dankzij 2 fantastische tenten.Lees meer
Afgelopen juni hebben wij voor het eerst samengewerkt met Zweedse Tenten en dat is meer dan goed bevallen! Voor een festivalwedding in de tuin van... een bruidspaar waren er nogal wat wensen van onze zijde, maar niets was te gek voor Zweedse Tenten. Aanvullende vragen, veel aanpassingen om tot een perfect resultaat te komen, etc. dat was allemaal geen probleem en werd keer op keer snel en vriendelijk geregeld. Ik kan en zal Zweedse Tenten zeker aanraden en zal hen zelf ook vaker gaan inschakelen. Bedankt voor de fijne samenwerking! Hartelijke groet, Daniëlle Idema (Bij Daan Events)Lees meer
De relaxte festivalsfeer van onze bruiloft was al voor 60% gemaakt met de geweldige tent die we hadden gehuurd bij Zweedse Tenten. Zeer behulpzame,... vriendelijke medewerkers, goed advies en alles werd precies volgens afspraak geleverd, opgebouwd en afgebouwd. De flexibiliteit (mate waarin de tent open of dicht kon worden gezet) was zeer prettig in onze omgeving, waar het raar kan waaien. Zeker voor herhaling vatbaar voor als we weer eens iets te vieren hebben!!Lees meer
js_loader
Wat kost een tipi tent voor mijn festival?
Geef ons je wensen door en ontvang een vrijblijvende offerte