Festivaltent huren
Sfeer en beschutting
Voor alle soorten festivals

Kleine festivaltent huren voor kleine en grote festivals

Ga jij een kleinschalig festival organiseren? Wil je een festivaltent huren, maar je zoekt nog naar een oplossing die past bij de huidige regelgeving? Wij hebben mooie tenten die passen bij kleine en grote festivals.

Wij kunnen ons geen fijnere setting voorstellen dan een sfeervol aangekleed veld. Verschillende podia aangevuld met goed eten en leuke mensen om je heen. Met onze diverse kleine festivaltenten kun je enorm veel kanten op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wijnproeverij in onze Cirrus 40

Of van een bioscoopscherm in diens grote broer, de Stratus 72? Naast onze mooie Tipi’s hebben wij ook sfeervolle overkappingen, zoals de Numbus 16 en de Vuurtent. In de Vuurtent kun je bijvoorbeeld met 20 mensen om een knus vuurtje zitten. Als dat geen sfeer geeft?!

Tipi tenten het hele jaar beschikbaar

Een kleine festivaltent huren kan bij ons het hele jaar door. Wij plaatsen onze tenten door heel Nederland. Dankzij ons gevarieerde wagenpark kunnen we op elke locatie onze bijzondere tenten opzetten.

Bijkomend voordeel is dat we relatief goedkoop reizen, niet altijd met een vrachtwagen hoeven te komen en daardoor kunnen we onze prijzen laag houden.

feest in tipi tent
festivaltent huren

De ideale festivaltent huren voor jouw festival!

Onze festivaltenten zijn geschikt voor allerlei gelegenheden. Nederland is een echt festival-land geworden. Daar zijn wij trots op. Én ook nog eens heel goed in geworden. Jouw festival is dan ook one-of-a-kind! Onze Tipi’s zijn ontworpen om jouw festival dat unieke karakter te geven.

In 2008 zijn wij begonnen met het verhuren van onze eerste Tipi’s op het Lowlands Festival in Biddinghuizen. Sindsdien zijn wij niet meer weggeweest uit de festivalwereld.

Wij (en ook onze klanten) vinden onze Tipi’s de ideale festivaltent om te huren. Niet alleen staan wij jaarlijks met diverse Tipi-combinaties op Lowlands, inmiddels staan wij op praktisch alle grote en kleine festivals in en om Nederland.

Tipi tent als festivaltent huren

Naast boutique ervaringen op grote festivals, zijn onze grote Tipi tenten (al dan niet gekoppeld) de perfecte uitgangspunten voor kleinere festivals. De intieme sfeer blijft behouden ongeacht het aantal gekoppelde tenten. De Tipi leent zich uitstekend voor bijvoorbeeld akoestische optredens, storytellers, meditatieoefeningen, optredens & presentaties, enz. Voor elk festival event hebben wij de ideale Tipi Tent!

Als geen ander begrijpen wij dat het opbouwen van een festival tijd kost. Onze Tipi’s worden handmatig opgebouwd. Het werkt vaak het beste als de tenten al vroegtijdig opgezet worden. Wij zijn daarin flexibel. Ons vak-team levert de meest perfect gebouwde tent af en denken met jou mee.

Inspiratie opdoen?
De mogelijkheden
01.

Spelen met vuur

De elementen licht en warmte mogen niet ontbreken. In de meeste Nordic Tipi’s is open vuur mogelijk.

02.

Oneindig koppelen

De Nordic Tipi’s kunnen aan elkaar worden gekoppeld voor gelegenheden tot meer dan 1000 personen. Jouw wensen maken wij passend.

03.

Nordic Tipi inrichting

Wij richten jouw Tipi ook in met tafels, banken, vloeren en ander meubilair. Extra sfeer creëren wij onder andere met stormlantaarns, schapenvachten, vuur en verlichting.

04.

Vier seizoenen

De tipi’s kunnen wij bijna altijd en overal plaatsen. Een landgoed, weiland, indoor beurshal, achtertuin of festivalterrein, niets is te gek. Ze zijn geschikt voor alle seizoenen.

Welke tent past bij mijn festival?
Kleine festivaltent huren voor een klein of groot feest?
Laat je door ons inspireren en adviseren!

Jouw festivaltent voor kleinschalige festivals?

Na een jaar, waarbij Covid19 op een enorme grote pauzeknop heeft gedrukt, zijn wij allen weer bij de startblokken aangekomen. Een van de positieve punten van de pauzeknop is, dat wij hebben gekeken naar hoe het ging en hoe wij festivals beter, mooier en veiliger kunnen maken. De bezoekers willen steeds vaker de kleinschalige festivals bezoeken. Daar passen natuurlijk geen grote zaaltenten meer.

De anderhalve meter moeten wij en willen wij behouden. Om dat te bereiken heb je een groot vloeroppervlak nodig in de festivaltenten.

Onze Tipi’s bieden dat zonder hun unieke intimiteit te verliezen. Door de bijzondere vorm van de tent, al dan niet gekoppeld, voelt jouw bezoeker zich geborgen en omarmt. 

Verre van verloren in een (te) grote tent! Opschalen en afschalen van de tentinhoud is door onze unieke koppelmogelijkheden ook kinderlijk eenvoudig!

De Saami tipitent

Onze Tipi tenten kennen hun oorsprong uit het oervolk; de Saami. Zij leefden in de tenten en een goede ventilatie was dus van levensbelang. Hier blinken nu nog steeds onze Tipi’s echt in uit. 

De vorm, het losse nokdoek en de ruimte tussen de palen en het doek realiseren een natuurlijke trek, waarbij de lucht in de Tipi continue ververst wordt.

Lees hier meer over het feesten in een tipi tent.

feest in tipi tent
Claudia BlomertDordrecht Marketing
Lees verder
We zijn al jaren klant van Zweedse Tenten en Onno, Bas en de rest van het team stellen nooit teleur! Deskundig, hartelijk en met een goed oog voor de juiste sfeer weten zij keer op keer het mooiste plaatje neer te zetten. Ze denken mee, zijn een betrouwbare gesprekspartner voor de vergunningverlener en zijn zelfs niet te beroerd om tijdens het evenement in Dordrecht te blijven slapen als de weersomstandigheden daar om vragen. Kortom: een leverancier om te koesteren.
Aurum_33_Binekant_plavon

Een Nordic Tipi als festivaltent huren

Ben je al overtuigd dat onze Nordic Tipi tenten een musthave zijn voor jouw festival? Wie weet kunnen wij jou hiermee nog verder overtuigen:

Onze Tipi’s zijn aan elkaar te koppelen en in verschillende opstellingen te plaatsen. Zo vinden we voor ieder idee een gepaste opstelling.

Onze festival Tipi’s hebben bijvoorbeeld een rol gehad in een sfeervolle theetuin, als artiestenlounge, als trouwlocatie en als feestlocatie voor 1000+ personen.

We bouwen op grote festivals om mooie ‘boutique ervaringen’ te realiseren. Maar … ook aan de kleinere festivals met een intieme setting hebben we gedacht bij een festivaltent huren.

Organiseer jij bijvoorbeeld een vertel-theater of een Yoga festival? Onze kleinere Cirrus tipi tenten bieden prachtige sfeervolle locaties op jouw terrein.

Wij bouwen onze authentieke Tipi’s met de hand. Daarom kunnen wij overal werken zonder Manitou, stroom of andere benodigdheden. Al onze Tipi’s zijn voorzien van een tentboek en de benodigde certificaten.

Wat is de prijs voor het huren van een festivaltent?

Na vele jaren ervaring op festivals kunnen wij als geen ander goed inschatten wat jij als opdrachtgever zou willen realiseren en welk prijskaartje daaraan mag komen te hangen. Wij denken vanaf het allereerste contact intensief met je mee. Hierdoor zijn onze offertes altijd maatwerk, evenals onze Tipi’s.

Wij maken een offerte naar aanleiding van een goed eerste gesprek, al dan niet op locatie of telefonisch. Wij maken een eerste schets die meegeleverd wordt bij de prijsopgave. Vervolgens laten wij alle extra mogelijkheden qua tent, constellatie, inrichting en verlichting zien en kunnen dit optioneel in de prijsopgave meenemen.

Wij laten vanaf ons eerste contact onze heldere voorwaarden zien en bieden een goede verzekering tegen schade en ongemak. Ook tussentijdse aanpassingen zijn mogelijk hetgeen ook weer past bij ons credo van meedenken in oplossingen. Zelfs bij de opbouw zijn, binnen onze mogelijkheden, nog wijzigingen mogelijk.

Al dit alles maakt dat ook onze prijsvoering maatwerk is. Maar…, neem gerust contact met ons op. Vraag een offerte aan. Of laat je informeren over de mogelijkheden. Je zult verrast zijn.

tipitent aurum
Wat kost een tipi tent voor mijn festival?
Geef ons je wensen door en ontvang een vrijblijvende offerte