Maak je feest compleet
Alles wat je wilt weten over een tipi tent

Maak je mooiste herinneringen in onze tipi-tent…

Dromen wij allemaal niet van het perfecte festival? De meest memorabele bruiloft? De persoonlijke en unieke troostrijke uitvaart? Dromen kunnen uitkomen. Menig droom en wens is door Nordic Tipi tenten al gerealiseerd. Tipi tenten huren is een garantie op een prachtig buitenfeest zonder dat je wegregent. Wind en kou kunnen jou en jouw gasten niet plagen.

Een tipi tent huren is geschikt voor elke gelegenheid.

Wil jij die fantastische tipt tent huren?

Zoek dan niet verder.
Wij staan voor een directe en persoonlijke aanpak. Niet alleen begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is om jouw droom te visualiseren en te realiseren, we gaan samen met jou aan de slag om precies DAT te creëren waar jij je zinnen op hebt gezet. En Zweedse tenten is je partner hierin.

Onze tipi tenten zijn enorm flexibel. Waar je de ene keer met een kleine groep mensen een intieme ambiance wilt realiseren, is een andere keer een groots feest gepland met veel vraag om ruimte. Denk aan een bruiloft met een weddingchapel, een dininghall een dancefloor of festival sfeer. Alles is mogelijk. Wij hebben grote en kleine tenten, maar ook kunnen wij tenten aan elkaar koppelen zodat er hele grote feestlocaties ontstaan.

Daarnaast kunnen wij onze grote tipi’s nog verder uitbouwen met wallpanels. Hierdoor komt veel daglicht naar binnen zonder dat de weersinvloeden in de weg zitten. En uiteraard heb je dan een prachtig uitzicht over de gekozen locatie.

Vuur in jouw Tipi?

Onze tipi tenten zijn van uit hun origine uitermate geschikt voor het houden van vuren in het centrum van de tent. Tipi’s hebben door hun vorm en hun puntcontructie een natuurlijke trek en zijn hierdoor veilig en geschikt om een fijn en verwarmend vuur te maken met onze Bamse vuurtafels. Hoe heerlijk is het om tijdens momenten van bezinning en reflectie in de vlammen te staren? Te genieten van prachtige verhalen terwijl de vlammen je ogen strelen en je hart verwarmen?

Een landgoed, weiland, indoor beurshal, achtertuin of festivalterrein vrijwel overal plaatsen wij onze Nordic Tipi’s. Met jarenlang ervaring kunnen wij je adviseren over de mogelijkheden op jou gewenste locatie. Wil je een vlondervloer in de tent; Onze hoogwaardige houten vlondervloeren voegen zich naar de ondergrond en voegen de tent meer cachet toe.

Jouw bruiloft in onze Tent?

Dromen wij er allemaal niet van. Trouwen in een Tipi! Menig bruidspaar ging jullie voor. Samen met jou kijken wij welke tipi tent combinatie het beste aansluit bij jouw wensen. We kijken naar het aantal gasten. Ook realiseren wij de gewenste uitstraling, de look en feel. Niet alleen festival-weddings kunnen wij huisvesten. 

Ook een beach-wedding, een bohemian-wedding of bijvoorbeeld een western-wedding voelen zich thuis in onze Tipi tenten.

De mogelijkheden zijn echt legio. Wij zijn in staat onze tenten op elke ondergrond te bouwen. Op gras, op zand, op klinkers, we draaien er onze hand niet voor om. Maar ook, jawel, op een boot, een dakterras of een podium kunnen wij tipi’s bouwen. Wij plaatsen de tenten op de natuurlijke ondergrond maar ook op houten vlondervloeren. 

Een tipi als Festivaltent?

Uiteraard zijn wij jouw go-to partner bij festivals. Wij kunnen zowel een compleet festival huisvesten als ook een sfeervolle aanvulling zijn op de grote festivalterreinen. Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan een intieme en toch ruim opgezette artist-lounge. Een heerlijke cosy horeca onderkomen. 

Maar ook een lounch en wellness area behoort tot de mogelijkheden. Door de looks, de sfeer en het unieke karakter van onze tipi tenten, zijn wij absoluut een landmark in ieder festivalterrein. Jouw visitekaartje, jouw herkenningspunt, het ontmoetingspunt voor menig artiest of festivalbezoeker.

Aan de kleinere, meer unieke festivals kunnen wij een totaalpakket bieden. Hiermee kan jij als festivalorganisator een extra fantastische beleving meegeven aan jouw bezoekers. 

Alle indrukken, sferen, smaken en gevoelens worden in onze tenten extra intens ontvangen. Dit geldt voor de artiesten, inspirators, performers maar zeker ook voor jouw bezoekers. De vorm van onze tenten, een piramide, kan een spirituele energie aanboren. 

Dit zou de rust kunnen verklaren die elke bezoeker bij binnenkomst in onze tenten onmiddellijk ervaart. 

Een unieke uitvaart?
Naast alle feestelijke gelegenheden, is onze tipi tent ook een zeer ingetogen en mooie locatie mogelijkheid om een unieke en troostrijke uitvaart in te organiseren. Niet meteen een gedachte die in je opkomt, dat snappen wij.

Maar, met de groeiende ontwikkelingen in de mogelijkheden om de uitvaart van een geliefde zo persoonlijk en passend mogelijk te maken, is ons aanbod in tenten zeker een waardevolle optie.

De aula’s bij crematoria en begraafplaatsen zijn ontwikkeld om voor ieder individu een passende locatie te zijn. Dat is tegelijkertijd de reden dat zij ontdaan zijn van persoonlijke kenmerken en unieke identiteit. In onze tipi’s kan de levensstijl en de persoonlijkheid van de overledene juist prachtig tot uiting komen.

Mocht deze optie passen bij het beeld dat jullie voor ogen hebben bij een warm en betekenisvol afscheid? Dan staan onze experts klaar om samen met jou en familie een mooie en passende combinatie samen te stellen.

Welke type tent pas bij jou?

Plannen voor een tuinfeest of een feest op een andere locatie? Hoe gaaf is het om je vrienden en familie te verassen met een Nordic Tipi! ’s Avonds lekker een vuurtje aan in de tent, stoeltjes met schapenvachten er om heen.

Onze Tipi’s zijn beschikbaar in verschillende formaten zodat er altijd een goede maat voor je bij zit. Voor verschillende weerstypen hebben wij oplossingen, zodat je feest niet in het water valt. Je kunt echt voor iedere gelegenheid een tipi tent huren.

Voor bijvoorbeeld de meer intieme kleine bijeenkomsten zijn de modellen Cirrus 20, 28 en 40 uitermate geschikt. Ook hier de mogelijkheid om de tipi te voorzien van vlondervloer, vuurtafel en inrichting.

Wil je onderdak bieden aan meer gasten dan is de Stratus 72 uitermate geschikt door de mogelijkheid om deze Tipi’s te koppelen kunt u tot 800 gasten ontvangen. Wie wil er niet even ontsnappen aan de feest/festival drukte in onze mooie vuurtent. In de vuurtent is plaats voor 20 personen die allemaal warm rondom het vuur kunnen plaatsnemen.

En voor een setting waarbij de bezoekers kennis kunnen maken met verschillende product aanbieders is de Nimbus 16 “Little Hat” uitermate geschikt. Vooral onze Tipi geldt wij komen bij jullie opbouwen en ook inrichting bij leveren. Als je graag een dag de tijd wilt hebben om de Tipi in te richten dan is dit bijna altijd mogelijk, zonder meerprijs!

Speciale wensen

Maatwerk hoort bij ons werk. Heeft u speciale wensen? Maak ze kenbaar of het nu om meedenken gaat over de locatie, inrichting gaat. Wat dacht u van een Nordic Tipi op een eiland in een recreatie plas of een luxe ingericht tipi tent voor een productpresentatie? We denken graag met u mee.

glamping tenten

Groepskamperen

Wilt u uw gasten in dezelfde sfeer laten overnachten, of een festival glamping in Nordic Tipi stijl ook dat is mogelijk. Met onze Zirkon slaaptenten kunt u kiezen uit de mogelijkheid 2 tot 6 personen per accommodatie te laten overnachten. 

Voor de inrichting kunt u kiezen tussen standaard tot luxe inrichting. Gemeenschappelijke accommodaties zijn geen probleem met onze grotere Nordic Tipi’s. S’avonds gezellig rond het kampvuur? Hiervoor is onze vuurtent uitermate geschikt. 

Wilt u het plaatje helemaal compleet maken dan zijn ons sauna tenten en hottubs een mooi aanvulling.

Unieke opties

Veelzijdigheid is een belangrijk kenmerk van onze Nordic Tipis’ Een landgoed, weiland, indoor beurshal, achtertuin of festivalterrein; vrijwel overal plaatsen wij de Nordic Tipi’s.

Gezamenlijk bespreken wij de mogelijkheden voor het bouwen van de Nordic Tipi’s op de door jouw gewenste locatie. 

Met jaren ervaring kunnen wij je juist adviseren. 

Vooraf is een locatiebezoek mogelijk, waarbij wij in overleg met jou de beste plek bepalen. Hierbij houden wij rekening met verschillende omgevingsfactoren die jouw gelegenheid sfeervol, toegankelijk en veilig maken.

De mogelijkheden

01.

Praktische werkruimte in de buitenlucht

We zijn er van bewust dat onze gebruikers en vooral cateraars behoefte hebben aan een praktische werkruimte gekoppeld aan onze Nordic Tipi’s.

Onze cateringtent maakt gebruik van een hoge kwaliteit 6m x 6m pagode frame, bedekt met het vlamvertragend doek waar onze Nordic Tipi’s ook van zijn gemaakt.

De aluminium staanders, zijn van buitenaf niet zichtbaar, waardoor de tent in combinatie met de Stratus 72/128 Nordic Tipi niet direct opvalt.

02.

Spelen met vuur

Open vuur is in veel van onze tenten mogelijk
De Nordic Tipi’s zijn ontworpen voor uiteenlopende weersomstandigheden. In Scandinavië kent men extreme winters en het gebruik van vuur is essentieel.

Door de brandvertragende canvasdoeken en de per Tipi toegepaste ventilatieopeningen is het stoken van vuur een veilig en vooral gezellige beleving. 

Afhankelijk van de Nordic Tipi kan je kampvuur maken op de grond of op een speciale vuurtafel.

03.

Oneindig koppelen

Koppelen van Tipi tentenVan 10 tot 1000 personen
Waar bij het ene evenement een klein gezelschap verwacht wordt, heeft het andere evenement veel meer plek nodig.Met alle verschillende wensen komt flexibiliteit kijken. 

De veelzijdigheid van de Nordic Tipi’s maken het mogelijk om aan vrijwel elke wens te voldoen.

De Nordic Tipi’s worden aan elkaar gekoppeld voor gelegenheden tot meer dan 1000 personen. Met de oneindige mogelijkheden creëren we zowel intieme, als grootse ruimtes.

04.

Nordic Tipi inrichting

De juiste inrichting is bepalend voor de gewenste sfeer in de Nordic Tipi. Vanuit ervaring hebben wij goed zicht op de inrichtingsmogelijkheden in de diverse Nordic Tipi’s.

De Tipi’s zijn met hun ronde vormen uitermate goed en sfeervol in te richten. En de unieke indelingen maken jouw gelegenheid verrassend.

Heb je wel eens gedacht aan een saunatent of een lounge area? Of wil je de catering van jouw evenement doen vanuit een Nordic Tipi? Wij regelen het.

Wandpanelen

Een tent met mogelijkheden

Om onze Stratus 72 Tipi’s nog veelzijdiger te maken introduceren wij de wandpanelen.

De Stratus 72 Tipi’s zijn rondom, of voor een gedeelte omhoog te klappen. Deze omhoog geklapte vlakken kunnen we vervolgens weer voorzien van panelen.

Wanneer je de wanden van de Stratus 72 rondom omhoog klapt, creëer je een oppervlakte van wel 132m2. Dankzij de panelen kunnen we de Tipi vervolgens afsluiten. Zo is de tent goed te verwarmen terwijl je vrij zicht naar buiten houdt. Wij hebben panelen met raam, zonder raam en zelfs met een houten deur. 

Is een Tipi van 132m2 te groot? Dan kunnen we ook een deel van de Stratus 72 openklappen en de voorzien van de panelen. De rest van de tent loopt dan schuin naar beneden.

Impressie van onze Tipi's

Tentvloer huren

Hoogwaardige houten vlonderpanelen
Onze hoogwaardige houten vlonderpanelen voegen zich naar de ondergrond (wat fijn is als jouw terrein niet 100% vlak is), geven de tent meer cachet en het geeft extra mogelijkheden qua aankleding (denk aan Perzische tapijten, stoelen met smalle pootjes etc etc). Ook is het mogelijk een looppad van vloerdelen te leggen naar de entree van jouw feestlocatie. Hoe mooi kan een aankomst op jouw feestlocatie zijn?!

Onze teams bouwen zelf de vloeren. Dit maakt ons extra flexibel qua planning en omdat onze tententeams ook alle ins & outs kennen van de tenten, liggen de vloeren altijd op zijn best en maken zij de ultieme combinatie met jouw feesttent.  

Wil je een tipi kopen

Zweedse Tenten is officieel dealer van Tentipi voor het kopen van een tipi tent in Nederland en België. Je kunt bij ons terecht voor de aanschaf, onderhoud en het beheer van Event en Adventure Nordic Tipi’s en inrichting.

Als Official Tentipi Shop kun je ook bij ons terecht voor de aankoop van een Adventure of Event tent van Tentipi.

Je kunt op afspraak de Adventure Tenten van Tentipi “live” bewonderen in Ossenzijl (Overijssel) en Bergschenhoek (Zuid Holland).
Wij helpen jou graag met de verschillende mogelijkheden op een rij te zetten.

Bruiloft tent

Ga voor iets echt unieks!

Ga jij voor een bruiloft in één van onze Tipi’s? Met een bruiloft in een tent maak jij van jouw trouwdag een dag om nooit meer te vergeten. En of je nou een feest geeft voor een groot of juist klein gezelschap, wij hebben voor elke groepsgrootte een geschikte Tipi. 

Onze bruiloft tenten kunnen namelijk aan elkaar gekoppeld worden, waardoor we knusse maar ook zeer ruime ruimtes kunnen creëren.

Een winterbruiloft? Of toch liever in de zomer? Onze bruiloft tenten zijn geschikt voor elke weersomstandigheid. Want door onze ruime keuze in wandpanelen kies jij zelf of je de Tipi afsluit of open houdt. Je kunt zelfs je tent verwarmen met een kampvuur of vuurtafel. En door onze panelen met raam kun jij genieten van de warmte én het fantastische uitzicht!

Wil je ook catering in je bruiloft tent? Ook dat kunnen wij verzorgen met onze speciale cateringtenten. Zo heeft de kok een praktische werkruimte in de buitenlucht.

Een Tipi voor jouw evenement?
Vraag een vrijblijvende offerte aan