Alles wat je wilt weten over een tipi tent
Maak je feest compleet
Alles wat je wilt weten over een tipi tent

Maak je mooiste herinneringen in onze tipi-tent…

Dromen wij allemaal niet van het perfecte festival? De meest memorabele bruiloft? De persoonlijke en unieke troostrijke uitvaart? Dromen kunnen uitkomen. Menig droom en wens is door Nordic Tipi tenten al gerealiseerd.

Tipi tenten huren is een garantie op een prachtig buitenfeest zonder dat je wegregent. Wind en kou kunnen jou en jouw gasten niet plagen.

Een tipi tent huren is geschikt voor elke gelegenheid.

Wil jij die fantastische tipt tent huren?

Zoek dan niet verder.
Wij staan voor een directe en persoonlijke aanpak. Niet alleen begrijpen wij als geen ander hoe belangrijk het is om jouw droom te visualiseren en te realiseren, we gaan samen met jou aan de slag om precies DAT te creëren waar jij je zinnen op hebt gezet. En Zweedse tenten is je partner hierin.

Onze tipi tenten zijn enorm flexibel. Waar je de ene keer met een kleine groep mensen een intieme ambiance wilt realiseren, is een andere keer een groots feest gepland met veel vraag om ruimte. Denk aan een bruiloft met een weddingchapel, een dininghall een dancefloor of festival sfeer. Alles is mogelijk. Wij hebben grote en kleine tenten, maar ook kunnen wij tenten aan elkaar koppelen zodat er hele grote feestlocaties ontstaan.

Daarnaast kunnen wij onze grote tipi’s nog verder uitbouwen met wallpanels. Hierdoor komt veel daglicht naar binnen zonder dat de weersinvloeden in de weg zitten. En uiteraard heb je dan een prachtig uitzicht over de gekozen locatie.

Vuur in jouw Tipi tent?

Onze tipi tenten zijn van uit hun origine uitermate geschikt voor het houden van vuren in het centrum van de tent. Tipi’s hebben door hun vorm en hun puntcontructie een natuurlijke trek en zijn hierdoor veilig en geschikt om een fijn en verwarmend vuur te maken met onze Bamse vuurtafels. Hoe heerlijk is het om tijdens momenten van bezinning en reflectie in de vlammen te staren? Te genieten van prachtige verhalen terwijl de vlammen je ogen strelen en je hart verwarmen?

Een landgoed, weiland, indoor beurshal, achtertuin of festivalterrein vrijwel overal plaatsen wij onze Nordic Tipi’s. Met jarenlang ervaring kunnen wij je adviseren over de mogelijkheden op jou gewenste locatie. Wil je een vlondervloer in de tent; Onze hoogwaardige houten vlondervloeren voegen zich naar de ondergrond en voegen de tent meer cachet toe.

Trouwen in een tent Tipi?

Dromen wij er allemaal niet van? Trouwen in een Tipi! Menig bruidspaar ging jullie voor. Samen met jou kijken wij welke tipi tent combinatie het beste aansluit bij jouw wensen. We kijken naar het aantal gasten. Ook realiseren wij de gewenste uitstraling, de look en feel. 

Niet alleen festival-weddings kunnen wij huisvesten. Ook een beach-wedding, een bohemian-wedding of bijvoorbeeld een western-wedding voelen zich thuis in onze Tipi tenten.

Wil jij ook trouwen in een tent Tipi? De mogelijkheden zijn echt legio. Wij zijn in staat onze tenten op elke ondergrond te bouwen. Op gras, op zand, op klinkers, we draaien er onze hand niet voor om. Maar ook, jawel, op een boot, een dakterras of een podium kunnen wij tipi’s bouwen. Wij plaatsen de tenten op de natuurlijke ondergrond maar ook op houten vlondervloeren. Trouwen in een tent Tipi, het is dus goed mogelijk!

Een tipi als Festivaltent?

Uiteraard zijn wij jouw go-to partner bij festivals. Wij kunnen zowel een compleet festival huisvesten als ook een sfeervolle aanvulling zijn op de grote festivalterreinen. Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan een intieme en toch ruim opgezette artist-lounge. Een heerlijke cosy horeca onderkomen. 

Maar ook een lounch en wellness area behoort tot de mogelijkheden. Door de looks, de sfeer en het unieke karakter van onze tipi tenten, zijn wij absoluut een landmark in ieder festivalterrein. Jouw visitekaartje, jouw herkenningspunt, het ontmoetingspunt voor menig artiest of festivalbezoeker.

Aan de kleinere, meer unieke festivals kunnen wij een totaalpakket bieden. Hiermee kan jij als festivalorganisator een extra fantastische beleving meegeven aan jouw bezoekers. 

Alle indrukken, sferen, smaken en gevoelens worden in onze tenten extra intens ontvangen. Dit geldt voor de artiesten, inspirators, performers maar zeker ook voor jouw bezoekers. De vorm van onze tenten, een piramide, kan een spirituele energie aanboren. 

Dit zou de rust kunnen verklaren die elke bezoeker bij binnenkomst in onze tenten onmiddellijk ervaart. 

Rrrollend Foodtruck Festival Zweedse tenten 5
Een unieke uitvaart?
Naast alle feestelijke gelegenheden, is onze tipi tent ook een zeer ingetogen en mooie locatie mogelijkheid om een unieke en troostrijke uitvaart in te organiseren. Niet meteen een gedachte die in je opkomt, dat snappen wij.

Maar, met de groeiende ontwikkelingen in de mogelijkheden om de uitvaart van een geliefde zo persoonlijk en passend mogelijk te maken, is ons aanbod in tenten zeker een waardevolle optie.

De aula’s bij crematoria en begraafplaatsen zijn ontwikkeld om voor ieder individu een passende locatie te zijn. Dat is tegelijkertijd de reden dat zij ontdaan zijn van persoonlijke kenmerken en unieke identiteit. In onze tipi’s kan de levensstijl en de persoonlijkheid van de overledene juist prachtig tot uiting komen.

Mocht deze optie passen bij het beeld dat jullie voor ogen hebben bij een warm en betekenisvol afscheid? Dan staan onze experts klaar om samen met jou en familie een mooie en passende combinatie samen te stellen.

Welke type tipi tent pas bij jou?

Plannen voor een tuinfeest of een feest op een andere locatie? Hoe gaaf is het om je vrienden en familie te verassen met een Nordic Tipi! ’s Avonds lekker een vuurtje aan in de tent, stoeltjes met schapenvachten er om heen.

Onze Tipi’s zijn beschikbaar in verschillende formaten zodat er altijd een goede maat voor je bij zit. Voor verschillende weerstypen hebben wij oplossingen, zodat je feest niet in het water valt. Je kunt echt voor iedere gelegenheid een tipi tent huren.

Voor bijvoorbeeld de meer intieme kleine bijeenkomsten zijn de modellen Cirrus 20, 28 en 40 uitermate geschikt. Ook hier de mogelijkheid om de tipi te voorzien van vlondervloer, vuurtafel en inrichting.

Wil je onderdak bieden aan meer gasten dan is de Stratus 72 uitermate geschikt door de mogelijkheid om deze Tipi’s te koppelen kunt u tot 800 gasten ontvangen. Wie wil er niet even ontsnappen aan de feest/festival drukte in onze mooie vuurtent. In de vuurtent is plaats voor 20 personen die allemaal warm rondom het vuur kunnen plaatsnemen.

En voor een setting waarbij de bezoekers kennis kunnen maken met verschillende product aanbieders is de Nimbus 16 “Little Hat” uitermate geschikt. Vooral onze Tipi geldt wij komen bij jullie opbouwen en ook inrichting bij leveren. Als je graag een dag de tijd wilt hebben om de Tipi in te richten dan is dit bijna altijd mogelijk, zonder meerprijs!

Festival met Zweedse tenten
Speciale wensen

Maatwerk hoort bij ons werk. Heeft u speciale wensen? Maak ze kenbaar of het nu om meedenken gaat over de locatie, inrichting gaat. Wat dacht u van een Nordic Tipi op een eiland in een recreatie plas of een luxe ingericht tipi tent voor een productpresentatie? We denken graag met u mee.

glamping tenten

Groepskamperen in een Tipi tent

Wilt u uw gasten in dezelfde sfeer laten overnachten, of een festival glamping in Nordic Tipi stijl ook dat is mogelijk. Met onze Zirkon slaaptenten kunt u kiezen uit de mogelijkheid 2 tot 6 personen per accommodatie te laten overnachten.

Voor de inrichting kunt u kiezen tussen standaard tot luxe inrichting. Gemeenschappelijke accommodaties zijn geen probleem met onze grotere Nordic Tipi’s. S’avonds gezellig rond het kampvuur? Hiervoor is onze vuurtent uitermate geschikt.

Wilt u het plaatje helemaal compleet maken dan zijn ons sauna tenten en hottubs een mooi aanvulling.

Unieke opties

Veelzijdigheid is een belangrijk kenmerk van onze Nordic Tipis’ Een landgoed, weiland, indoor beurshal, achtertuin of festivalterrein; vrijwel overal plaatsen wij de Nordic Tipi’s.

Gezamenlijk bespreken wij de mogelijkheden voor het bouwen van de Nordic Tipi’s op de door jouw gewenste locatie. 

Met jaren ervaring kunnen wij je juist adviseren. 

Vooraf is een locatiebezoek mogelijk, waarbij wij in overleg met jou de beste plek bepalen. Hierbij houden wij rekening met verschillende omgevingsfactoren die jouw gelegenheid sfeervol, toegankelijk en veilig maken.

Overzichtspagina Nordic tipi inrichting

De mogelijkheden

01.

Praktische werkruimte in de buitenlucht

We zijn er van bewust dat onze gebruikers en vooral cateraars behoefte hebben aan een praktische werkruimte gekoppeld aan onze Nordic Tipi’s.

Onze cateringtent maakt gebruik van een hoge kwaliteit 6m x 6m pagode frame, bedekt met het vlamvertragend doek waar onze Nordic Tipi’s ook van zijn gemaakt.

De aluminium staanders, zijn van buitenaf niet zichtbaar, waardoor de tent in combinatie met de Stratus 72/128 Nordic Tipi niet direct opvalt.

02.

Spelen met vuur

Open vuur is in veel van onze tenten mogelijk
De Nordic Tipi’s zijn ontworpen voor uiteenlopende weersomstandigheden. In Scandinavië kent men extreme winters en het gebruik van vuur is essentieel.

Door de brandvertragende canvasdoeken en de per Tipi toegepaste ventilatieopeningen is het stoken van vuur een veilig en vooral gezellige beleving. 

Afhankelijk van de Nordic Tipi kan je kampvuur maken op de grond of op een speciale vuurtafel.

03.

Oneindig koppelen

Koppelen van Tipi tenten. Van 10 tot 1000 personen, waarbij het ene evenement een klein gezelschap verwacht wordt, heeft het andere evenement veel meer plek nodig. Met alle verschillende wensen komt flexibiliteit kijken. 

De veelzijdigheid van de Nordic Tipi’s maken het mogelijk om aan vrijwel elke wens te voldoen.

De Nordic Tipi’s worden aan elkaar gekoppeld voor gelegenheden tot meer dan 1000 personen. Met de oneindige mogelijkheden creëren we zowel intieme, als grootse ruimtes.

04.

Nordic Tipi inrichting

De juiste inrichting is bepalend voor de gewenste sfeer in de Nordic Tipi. Vanuit ervaring hebben wij goed zicht op de inrichtingsmogelijkheden in de diverse Nordic Tipi’s.

De Tipi’s zijn met hun ronde vormen uitermate goed en sfeervol in te richten. En de unieke indelingen maken jouw gelegenheid verrassend.

Heb je wel eens gedacht aan een saunatent of een lounge area? Of wil je de catering van jouw evenement doen vanuit een Nordic Tipi? Wij regelen het.

Wandpanelen

Een tent met mogelijkheden

Om onze Stratus 72 Tipi’s nog veelzijdiger te maken introduceren wij de wandpanelen.

De Stratus 72 Tipi’s zijn rondom, of voor een gedeelte omhoog te klappen. Deze omhoog geklapte vlakken kunnen we vervolgens weer voorzien van panelen.

Wanneer je de wanden van de Stratus 72 rondom omhoog klapt, creëer je een oppervlakte van wel 132m2. Dankzij de panelen kunnen we de Tipi vervolgens afsluiten. Zo is de tent goed te verwarmen terwijl je vrij zicht naar buiten houdt. Wij hebben panelen met raam, zonder raam en zelfs met een houten deur. 

Is een Tipi van 132m2 te groot? Dan kunnen we ook een deel van de Stratus 72 openklappen en de voorzien van de panelen. De rest van de tent loopt dan schuin naar beneden.

Impressie van onze Tipi's

Tentvloer huren

Hoogwaardige houten vlonderpanelen Onze hoogwaardige houten vlonderpanelen voegen zich naar de ondergrond (wat fijn is als jouw terrein niet 100% vlak is), geven de tent meer cachet en het geeft extra mogelijkheden qua aankleding (denk aan Perzische tapijten, stoelen met smalle pootjes etc etc). Ook is het mogelijk een looppad van vloerdelen te leggen naar de entree van jouw feestlocatie. Hoe mooi kan een aankomst op jouw feestlocatie zijn?!

Onze teams bouwen zelf de vloeren. Dit maakt ons extra flexibel qua planning en omdat onze tenten-teams ook alle ins & outs kennen van de tenten, liggen de vloeren altijd op zijn best en maken zij de ultieme combinatie met jouw feesttent.

Voor iedere ondergrond vinden wij een geschikte ondergrond!  

Wil je een tipi kopen

Zweedse Tenten is officieel dealer van Tentipi voor het kopen van een tipi tent in Nederland en België. Je kunt bij ons terecht voor de aanschaf, onderhoud en het beheer van Event en Adventure Nordic Tipi’s en inrichting.

Als Official Tentipi Shop kun je ook bij ons terecht voor de aankoop van een Adventure of Event tent van Tentipi.

Je kunt op afspraak de Adventure Tenten van Tentipi “live” bewonderen in Ossenzijl (Overijssel) en Bergschenhoek (Zuid Holland).
Wij helpen jou graag met de verschillende mogelijkheden op een rij te zetten.

Bruiloft tipi tent

Ga voor iets echt unieks!

Ga jij voor een bruiloft in één van onze Tipi’s? Met een bruiloft in een tent maak jij van jouw trouwdag een dag om nooit meer te vergeten. En of je nou een feest geeft voor een groot of juist klein gezelschap, wij hebben voor elke groepsgrootte een geschikte Tipi.

Onze bruiloft tenten kunnen namelijk aan elkaar gekoppeld worden, waardoor we knusse maar ook zeer ruime ruimtes kunnen creëren.

Een winterbruiloft? Of toch liever in de zomer? Onze bruiloft tenten zijn geschikt voor elke weersomstandigheid. Want door onze ruime keuze in wandpanelen kies jij zelf of je de Tipi afsluit of open houdt. Je kunt zelfs je tent verwarmen met een kampvuur of vuurtafel. En door onze panelen met raam kun jij genieten van de warmte én het fantastische uitzicht!

Wil je ook catering in je bruiloft tent? Ook dat kunnen wij verzorgen met onze speciale cateringtenten. Zo heeft de kok een praktische werkruimte in de buitenlucht. 

Tipi tent huren thuis

Tijd voor een feest(je)? Het liefst in de buurt van jouw (t)huis? Een verjaardag, tuinfeest, buurtfeest of wellicht jouw bruiloft? Al eens gedacht aan een tipi tent huren voor thuis? Want dat is pas echt UNIEK!

De ronde vorm van de tipi tent zorgt meteen voor een gezellige sfeer. En door de verschillende afmetingen tipi tenten is er veel mogelijk. Van een kleine tipi tent vanaf 20 personen tot 80 personen en meer. De tenten zijn eenvoudig aan elkaar te koppelen zonder dat dit ten koste gaat van de gezelligheid en sfeer. Zo heb jij dus voor elk gezelschap, groot of klein, een geschikte Nordic Tipi!

Zie jij het plaatje al voor je? Met mooie verlichting en aankleding, denk aan schapenvachten en leuke lampionnen,creëer je een fantastisch – evenement.

En naast dat een Tipi tent onwijs leuk is voor feesten of partijen, kun je ook een tipi tent huren voor een overnachting thuis. Bijvoorbeeld in je eigen tuin. Want in dat geval bieden onze glamping Nordic Tipi’s uitkomst.

Wil je meer weten over de kosten en mogelijkheden van een tipi tent huren voor thuis? Neem dan contact met ons op of vul het offerteformulier in.

Tipi tent slapen bij nachtlicht

Tentverlichting voor je Nordic Tipi

Welk feest je ook geeft, een bruiloft, verjaardagsfeest of misschien wel een tof festival? Je maakt jouw Tipi pas echt af met sfeervolle tentverlichting. Het geef nét die extra speciale ‘touch’ aan jouw feestje. En tevens is tentverlichting onmisbaar als het ‘s avonds donkerder wordt.

Als het gaat om tentverlichting voor je Nordic Tipi dan kunnen wij voor verschillende opties zorgen. Wat dacht je van vrolijk gekleurde lampionnen? Of kies jij juist voor wit? Een gezellige lichtslinger en zelfs lichtinstallaties behoren tot de mogelijkheden. 

Benieuwd welke opties voor tentverlichting wij aanbieden? Je kunt altijd contact met ons opnemen. In overleg bespreken we wat past bij de gelegenheid en de sfeer die jij uit wilt stralen.

Verlichte tenten bij nacht

En wat dacht je van het huren van een vuurtent?

Ben jij bezig met het organiseren van een tof feest of evenement? En zoek je hiervoor een unieke optie om bezoekers gezellig samen te laten zitten of even tot rust te laten komen? Dan is een vuurtent van Zweedse Tent een uitstekende optie!

Met het huren van een vuurtent haal je een tipi tent binnen die voor veel verschillende situaties kan worden gebruikt. Een vuurtent is compact en kan deels worden gesloten met behulp van brandveilige doeken. Erg prettig op een winderige dag.

In het midden van de vuurtent staat een fijne haard met rondom bankje, die plek bieden voor ongeveer 20 personen. Ideaal dus voor een klein gezelschap om samen lekker rond het vuur te zitten bij een feestje of om zich even terug te trekken van de drukte van bijvoorbeeld een festival.

Het huren van een vuurtent zorgt daarnaast ongetwijfeld voor een unieke ervaring van jouw bezoekers. Onze vuurtenten hebben namelijk de uitstraling van een ‘gewone’ Nordic Tipi, wat gegarandeerd zorgt voor de ‘wow’ factor. 

En wist je dat je de vuurtent ook zonder haard kunt gebruiken als Tipi in de zomer of lente? Wil je meer informatie over het huren van een vuurtent? Bel ons gerust!

Huur een houtgestookte barrelsauna

Ga je voor rust en ontspanning? Huur dan, naast je tipi tent, ook een houtgestookte barrelsauna bij Zweedse Tenten! Deze unieke en vooral ontspannende ervaring zal ongetwijfeld voor veel waardering zorgen bij je gasten. Ben jij zelf aan wat rust toe? Huur dan de barrelsauna voor jezelf en ga voor een unieke privé-ervaring in eigen tuin.

Onze houtgestookte barrelsauna is een sauna op wielen die wij bij je neerzetten en weer ophalen. Je hoeft dus geen rekening te houden met onbekende sauna gebruikers of de reistijden en het verkeer. Bovendien hoef je geen tas in te pakken, je hebt alle spullen al binnen handbereik in je eigen huis! Je hoeft verder nergens aan te denken, ervaar dus veel rust en gemak.

In deze barrelsauna kan je lekker genieten van de warmte van een ‘standaard’ sauna. Onze houtgestookte barrelsauna is rond van vorm. Deze ronde vorm zorgt voor een optimale luchtcirculatie. De sauna is dus al snel op een fijne temperatuur.

Wat ook mooi is? De barrelsauna’s beschikken over buitenzitjes mét koude douche en zelfs een stortemmer. Perfect dus om even lekker af te koelen na een warme sauna.

Oók voor een feestje is onze houtgestookte barrelsauna ideaal. Of het nou koud of warm weer is, een barrelsauna is een heerlijke én unieke ervaring voor op jouw feestje. Het geeft net dat beetje extra. Ongetwijfeld overstijgt jouw feestje iedereens verwachtingen! Barrelsauna huren?

Maak het feest nog completer met een wellness area

Een heuse wellness area op jouw festival? Of wat dacht je van een geweldig wellness feest? Bij Zweedse Tenten is het allemaal mogelijk! Van houtgestookte barrelsauna’s en ligstoelen tot heerlijke hottubs met een lekker muziekje. Niks is ons te gek. Onze complete wellness area zorgt gegarandeerd voor een unieke en rustgevende beleving op jouw evenement of feest. Gun jouw gasten een moment van de rust, middenin de hectiek van een festival.

Koel na een saunabezoek even af en neem een koele duik in een ijsbad. Of scrub na met heerlijke scrubzouten. Wij hebben zelfs wellness experts die ter plaatse diverse (klankschaal)sessies en opgietingen kunnen uitvoeren. Of wat dacht je van een heerlijke massage of een yoga sessie?

Het mooiste is dat jij zelfs niets hoeft te regelen. Wij bouwen deze wellness area van Zweedse Tenten op bij jouw evenement en breken het ook weer af wanneer het feest erop zit. Jij kunt je dus lekker bezig houden met de andere zaken op jouw evenement.

Wil jij jouw feest of evenement in een nog uniekere ervaring omtoveren? Een plek waar jij en de gasten lekker kunnen ontspannen, even weg van de drukte? Huur dan de wellness area met houtgestookte barrelsauna’s en hottubs van Zweedse Tenten en maak het werkelijkheid!

Wat vinden anderen van onze Tipi's
Paaspop 2023 was heerlijk, mede door jullie Spa op de camping, wat een manier om van je kater af te komen. Helemaal top. Tante Betsy😉 en de twee mannen bedankt voor jullie gastvrijheid en slappe klets, lijkt zowaar op Brabantse gemoedelijkheid vanuit Zwolle. Bedankt
Erg fijn bedrijf om zaken mee te doen. Zeer flexibel. Goede communicatie. De tent was snel op te zetten en ruim genoeg voor zijn 4en. Wij hadden de Zirkon 15 gehuurd inclusief grondzeil.
Hele goede ervaring bij Zweedse tenten. Ten tijde van Corona waren ze super flexibel en heel vriendelijk. Alles liep volgens de afspraak en de tenten zijn perfect bij iedere weersomstandigheid. De inrichting is super gezellig en ze komen het de volgende dag ook weer afbouwen. Echt top!
Wij hadden 2 tenten van Zweedse Tenten op onze bruiloft. Als je kiest voor bruiloft met een festivalsfeer is dit jouw tent. Iedereen vond het super mooi! Ze denken mee qua inrichting en opbouw en zorgen dat alles perfect is. Precies de bruiloft die wij wilden, mede dankzij 2 fantastische tenten.
Afgelopen juni hebben wij voor het eerst samengewerkt met Zweedse Tenten en dat is meer dan goed bevallen! Voor een festivalwedding in de tuin van een bruidspaar waren er nogal wat wensen van onze zijde, maar niets was te gek voor Zweedse Tenten. Aanvullende vragen, veel aanpassingen om tot een perfect resultaat te komen, etc. dat was allemaal geen probleem en werd keer op keer snel en vriendelijk geregeld. Ik kan en zal Zweedse Tenten zeker aanraden en zal hen zelf ook vaker gaan inschakelen. Bedankt voor de fijne samenwerking! Hartelijke groet, Daniëlle Idema (Bij Daan Events)
De relaxte festivalsfeer van onze bruiloft was al voor 60% gemaakt met de geweldige tent die we hadden gehuurd bij Zweedse Tenten. Zeer behulpzame, vriendelijke medewerkers, goed advies en alles werd precies volgens afspraak geleverd, opgebouwd en afgebouwd. De flexibiliteit (mate waarin de tent open of dicht kon worden gezet) was zeer prettig in onze omgeving, waar het raar kan waaien. Zeker voor herhaling vatbaar voor als we weer eens iets te vieren hebben!!
js_loader
Zweedse tent
Een Tipi voor jouw evenement?
Vraag een vrijblijvende offerte aan