Spelen met vuur
Vuur in de Nordic Tipi
Voor sfeer en warmte

Open vuur is in veel van onze tenten mogelijk

De Nordic Tipi's zijn ontworpen voor uiteenlopende weersomstandigheden. In Scandinavië kent men extreme winters en het gebruik van vuur is essentieel.

Door de brandvertragende canvasdoeken en de per Nordic Tipi toegepaste ventilatieopeningen is het stoken van vuur een veilig en vooral gezellige beleving. 

Afhankelijk van de Nordic Tipi kan je kampvuur maken op de grond of op een speciale vuurtafel.

Impressie van spelen met vuur Zweedse tenten
Interieur Zweedse tenten

Maak zelf een open vuur en beleef de sfeer.

Samen koken boven dit houtvuur behoort ook tot de mogelijkheden. En zoals dat hoort bij een Nordic Tipi wordt de rook afgevoerd via ventilatie in de punt van de nok.

Een kampvuur zonder rook? Wij bouwen er één op gas voor jou, deze is net zo sfeervol als een houtvuur.

Inspiratie opdoen?

Veelgestelde vragen over een spelen met vuur

Een vuurtafel of kachel wordt niet standaard meegeleverd, maar wij hebben voor elke Nordic Tipi tent een geschikte kachel of vuurtafel in ons assortiment. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

De Nordic Tipi’s zijn speciaal ontworpen om verschillende weersomstandigheden aan te kunnen. Ook tijdens de extreme winters in Scandinavië dienen ze comfortabel te zijn. Het gebruik van vuur is in die winterperiode essentieel en kan door het brandvertragende canvas en de per Nordic Tipi toegepaste ventilatieopeningen. Hierdoor is het stoken van vuur veilig.

Wel genieten van vuur, maar het liefst zonder rook? Dan bouwen wij een kampvuur op gas voor jou. Ook andere verwarmingsmethoden zijn een optie. Denk bijvoorbeeld aan een warmtekanon of infrarood heater. Wat voor jou ideaal is, hangt ook af van de grootte van de tent. Voor elke gelegenheid is er een perfecte warmtebron. We denken graag met je mee.

Ontdek nog meer mogelijkheden. Wij kennen ze allemaal

01.

Oneindig koppelen​

De Nordic Tipi’s kunnen aan elkaar worden gekoppeld voor gelegenheden tot meer dan 1000 personen. Jouw wensen maken wij passend.

02.

Inrichting

Wij richten jouw Nordic Tipi ook in met tafels, banken, vloeren en ander meubilair. Extra sfeer creëren wij onder andere met stormlantaarns, schapenvachten, vuur en verlichting.

03.

Bijna overal

Een Nordic Tipi op een schitterende outdoor locatie of indoor, het kan allemaal. Op bijna elk oppervlak kunnen de Nordic Tipi’s staan.

04.

Vier seizoenen

Kou of warmte, onze Nordic Tipi’s hebben veel mogelijkheden. Met bijvoorbeeld een doorzichtige voorpui geniet je van het uitzicht, maar kun je de tent wel verwarmen.

Mogelijkheid om je tent te verwarmen

Wil je jouw bijzondere tent wel verwarmen? Maar ligt een open vuur niet helemaal binnen jouw straatje? Dat snappen wij.

Gelukkig houdt het bij open vuur niet op. Bijna al onze canvas tenten zijn ook te verwarmen met moderne technieken.

Welk type verwarming het beste bij jouw feest past, is afhankelijk van de grootte van de gehuurde tent. En natuurlijk van de weersomstandigheden.

Zo zorgt een warmtekanon op gas ervoor dat jouw 100 gasten in december het niet koud zullen krijgen.

Een koele lenteavond met een wat kleinere, intieme tent is vaak al geholpen met een infrarood heater.

Zo is er voor elke gelegenheid een geschikte warmtebron. Wij helpen je hierbij graag op weg.

vuur in je tent
Wat vinden anderen van onze Nordic Tipi's
Paaspop 2023 was heerlijk, mede door jullie Spa op de camping, wat een manier om van je kater af te komen. Helemaal top. Tante Betsy😉 en de twee mannen bedankt voor jullie gastvrijheid en slappe klets, lijkt zowaar op Brabantse gemoedelijkheid vanuit Zwolle. Bedankt
Erg fijn bedrijf om zaken mee te doen. Zeer flexibel. Goede communicatie. De tent was snel op te zetten en ruim genoeg voor zijn 4en. Wij hadden de Zirkon 15 gehuurd inclusief grondzeil.
Hele goede ervaring bij Zweedse tenten. Ten tijde van Corona waren ze super flexibel en heel vriendelijk. Alles liep volgens de afspraak en de tenten zijn perfect bij iedere weersomstandigheid. De inrichting is super gezellig en ze komen het de volgende dag ook weer afbouwen. Echt top!
Wij hadden 2 tenten van Zweedse Tenten op onze bruiloft. Als je kiest voor bruiloft met een festivalsfeer is dit jouw tent. Iedereen vond het super mooi! Ze denken mee qua inrichting en opbouw en zorgen dat alles perfect is. Precies de bruiloft die wij wilden, mede dankzij 2 fantastische tenten.
Afgelopen juni hebben wij voor het eerst samengewerkt met Zweedse Tenten en dat is meer dan goed bevallen! Voor een festivalwedding in de tuin van een bruidspaar waren er nogal wat wensen van onze zijde, maar niets was te gek voor Zweedse Tenten. Aanvullende vragen, veel aanpassingen om tot een perfect resultaat te komen, etc. dat was allemaal geen probleem en werd keer op keer snel en vriendelijk geregeld. Ik kan en zal Zweedse Tenten zeker aanraden en zal hen zelf ook vaker gaan inschakelen. Bedankt voor de fijne samenwerking! Hartelijke groet, Daniëlle Idema (Bij Daan Events)
De relaxte festivalsfeer van onze bruiloft was al voor 60% gemaakt met de geweldige tent die we hadden gehuurd bij Zweedse Tenten. Zeer behulpzame, vriendelijke medewerkers, goed advies en alles werd precies volgens afspraak geleverd, opgebouwd en afgebouwd. De flexibiliteit (mate waarin de tent open of dicht kon worden gezet) was zeer prettig in onze omgeving, waar het raar kan waaien. Zeker voor herhaling vatbaar voor als we weer eens iets te vieren hebben!!
js_loader
Zweedse tent
Vuurwensen?
Wij denken graag met jou mee!