Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Krijg direct antwoord op je vraag

De meest gestelde vragen...

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Staat jouw antwoord er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 

Los van dat ons bouwteam gek is op koffie, hebben wij niets nodig. Wij komen met eigen materiaal en gereedschap. Het is prettig als de precieze plek waar de tent moet komen is aangegeven met bijvoorbeeld lint of piketjes in het geval je niet tijdens de opbouw aanwezig kunt zijn.

Dat hangt af van de hoeveelheid gehuurde Tipi’s en de route naar de locatie. Wij hebben verschillende transportwagens tot onze beschikking. Is de aanrijroute bijvoorbeeld te krap voor een Land Rover met Trailer, dan komen wij met twee kleinere wagens waarbij de tenten op het dak liggen. Zo kunnen wij op vrijwel elke locatie onze tenten bouwen.

Wij komen graag langs op locatie om te kijken naar de beschikbare ruimte en om de mogelijkheden te bespreken. Je bent ook altijd welkom in ons magazijn om naar onze inrichting te komen kijken. Het is verstandig om hiervoor een afspraak in te plannen.

Met uitzondering van de Nimbus 16 en de Vuurtent hebben wij helaas niet de ruimte bij het magazijn om de Tipi’s op te bouwen. Wel staan onze grotere Tipi’s op verschillende locatie in Nederland opgebouwd. Ze staan hier permanent en we kunnen daar in de meeste gevallen gaan kijken.

Nee, standaard leveren wij een kale Tipi zonder inrichting. Wij hebben wel sfeervolle inrichting voor in de Tipi’s en sturen je graag een overzicht met prijzen.

Nee, ook een houten vloer is niet standaard inbegrepen. Wij kunnen wel houten vlondervloeren bij de tipi’s leveren. Wij adviseren je graag over het juiste formaat en andere bijkomstigheden.

Nee, als je bij ons inrichting huurt leveren wij deze enkel af op locatie. Het plaatsen van tafelsets of het ophangen van verlichting dien je zelf te doen. Wij kunnen tijdens de opbouw wel helpen om iets in de hoge nok van de Tipi te hangen.

Achter al onze Tipi namen staat een getal. Dit getal kun je globaal aanhouden voor het aantal personen dat kan zitten in de Tipi. In de Stratus 72 kunnen dus 72 personen zitten aan bijvoorbeeld biertafels. Eventuele inrichting of andere zaken kunnen hier effect ophebben. Als je bij ons aangeeft hoe veel personen je verwacht en wat je plannen zijn, geven wij je een advies.

Met uitzondering van onze Adventure Tipi’s worden de tenten altijd door ons vakkundig personeel opgebouwd. Dit doen we meestal 1 of 2 dagen voor het event, zodat jij de tijd hebt om de Tipi in te richten. Mochten wij niet helemaal tot aan de opbouwlocatie kunnen komen met onze transportwagens, dan kunnen wij wel eens vragen voor wat hulp om onze materialen van de wagen naar de opbouwlocatie te tillen.

De Tipi’s moeten natuurlijk goed verankerd zijn aan de ondergrond. We kunnen de Tipi’s plaatsen op gras, waarbij we hem vastzetten met haringen. In het geval dat het slaan van haringen niet mogelijk is, zal de Tipi op een houten vloer geplaatst moeten worden. Wij schroeven de Tipi vervolgens vast op de vloer welke dient als ballast. Alleen onze Nimbus 16 en Vuurtent kunnen direct op verharde ondergrond worden geplaatst. Deze verzwaren wij dan met onze zandzakken.

Ja, denk daarbij aan evenementenlocaties, trouwlocaties, campings en bijvoorbeeld scoutingterreinen.

Dat is afhankelijk van de periode waarin je een Tipi wilt huren. In het hoofdseizoen zijn onze Tipi’s sneller verhuurt dan buiten het seizoen. Wil je een Tipi huren? Neem dan contact met ons op. Wij reserveren de Tipi dan twee weken voor je zodat je genoeg bedenktijd hebt.

Ja, die hebben wij. Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging voor Nederlandse Tentverhuurbedrijven en hanteren de algemene voorwaarden van deze vereniging.

http://www.tentenverhuur-tvd.nl/Home/Informatie-voor-derden/Huurvoorwaarden

We hebben verschillende soorten tipi tenten voor verschillende gelegenheden. Aangezien iedere tent anders is, voor diverse activiteiten wordt ingezet en zijn eigen onderdelen heeft, varieert ook de prijs. Wil je weten wat een tipi tent huren voor jouw event kost? Neem dan even contact met ons op.

De Tipi bestaat uit een palenconstructie met negen palen die in de nok samen komen met daaroverheen een geweven canvasdoek. Door de natuurlijke uitstraling zorgt de tipi voor een fijne sfeer én een mooie uitstraling. Een Tipi tent past bij ieder event, voor kleine en grote gezelschappen.

De kosten van het huren van een Tipi tent zijn afhankelijk van het formaat, de huurperiode en de locatie. Vermeld bij het aanvragen van een offerte daarom deze zaken. Je ontvangt dan binnen 1 – 3 werkdagen een vrijblijvende offerte ons.

Wij werken met de leverancier Tentipi. Tentipi bestaat al meer dan twintig jaar en is gevestigd in Zweden. De tenten zijn in eerste instantie gebaseerd op de Tipi’s die worden gebruikt in de Sami-cultuur. Door de jaren heen zijn de Tipi’s van Tentipi doorontwikkeld en geperfectioneerd.  

Wij verhuren Adventure Tipi’s en Event Tipi’s van Tentipi. De Adventure tipi’s zijn dankzij hun grondzeil en muskietennet zeer geschikt om in te kamperen. Sterker nog, hiervoor zijn ze gemaakt. 

Wij hebben voor al onze Tipi’s een geschikte kachel of vuurtafel in ons assortiment. Vraag naar de mogelijkheden want ze worden net als onze overige inrichting niet standaard geleverd als je een Tipi huurt.

Al onze Tipi’s zijn waterdicht.

Een tipi tent huren is zeker mogelijk voor jullie bruiloft. Wij hebben verschillende soorten modellen tipi tenten. En deze kunnen ook gekoppeld worden. Daardoor zijn verschillende opstellingen mogelijk. Ideaal voor een bruiloft dus! En door onze ruime ervaring en kennis kunnen we jullie hierover goed adviseren.

De prijs van een tipi tent huren op jouw bruiloft wordt gebaseerd op basis van verschillende factoren. Wanneer jullie 200 gasten uitnodigen is er een andere tipi tent nodig dan voor een kleine groep gasten. Daarnaast is het mogelijk om de tipi tent te voorzien van meubilair en een houten vloer. 

Geef bij ons aan wat je wilt huren, dan ontvang je een offerte op maat. Wij streven er naar om jouw binnen twee werkdagen te informeren over de prijs van het huren van een tipi tent.

Wij hebben verschillende tipi tenten. Achter iedere tent staat een getal en dat verwijst naar het aantal personen dat plaats kan nemen in de tent. Bijvoorbeeld Stratus 72 geeft plaats aan 72 gasten. Weet jij hoeveel gasten je ongeveer gaat ontvangen? Maak een globale inschatting met deze getallen.

Maar vraag ons gerust om advies. We kunnen ook tenten koppelen. Dus laat ons weten wat het idee is, hoeveel gasten je wilt ontvangen en welke inrichting hoort daarbij. Wij geven je dan een vrijblijvend advies.

Huur je bij ons een tipi tent, dan zorgen wij ook dat de tent wordt opgezet. En wordt afgebouwd. Meestal bouwen wij twee dagen voor de bruiloft de tipi op. Dan heb je ook een dag om de tipi aan te kleden. Het afbouwen van de tipi doen we meestal twee dagen na afloop. Dan kun je in ieder geval uitslapen op de ochtend na het feest. 

Alles gaat in nauw overleg met de klant.

Zweedse tent
Ben je overtuigd?
Maak het compleet met onze Tipi's