Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u antwoorden op onze veelgestelde vragen. Staat u antwoord er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag. 

Los van dat ons bouwteam gek is op koffie, hebben wij niets nodig. Wij komen met eigen materiaal en gereedschap. Het is prettig als de precieze plek waar de tent moet komen is aangegeven met bijvoorbeeld lint of piketjes in het geval je niet tijdens de opbouw aanwezig kunt zijn.

Dat hangt af van de hoeveelheid gehuurde Tipi’s en de route naar de locatie. Wij hebben verschillende transportwagens tot onze beschikking. Is de aanrijroute bijvoorbeeld te krap voor een Land Rover met Trailer, dan komen wij met twee kleinere wagens waarbij de tenten op het dak liggen. Zo kunnen wij op vrijwel elke locatie onze tenten bouwen.

Wij komen graag langs op locatie om te kijken naar de beschikbare ruimte en om de mogelijkheden te bespreken. Je bent ook altijd welkom in ons magazijn om naar onze inrichting te komen kijken. Het is verstandig om hiervoor een afspraak in te plannen.

Met uitzondering van de Nimbus 16 en de Vuurtent hebben wij helaas niet de ruimte bij het magazijn om de Tipi’s op te bouwen. Wel staan onze grotere Tipi’s op verschillende locatie in Nederland opgebouwd. Ze staan hier permanent en we kunnen daar in de meeste gevallen gaan kijken.

Nee, standaard leveren wij een kale Tipi zonder inrichting. Wij hebben wel sfeervolle inrichting voor in de Tipi’s en sturen je graag een overzicht met prijzen.

Nee, ook een houten vloer is niet standaard inbegrepen. Wij kunnen wel houten vlondervloeren bij de tipi’s leveren. Wij adviseren je graag over het juiste formaat en andere bijkomstigheden.

Nee, als je bij ons inrichting huurt leveren wij deze enkel af op locatie. Het plaatsen van tafelsets of het ophangen van verlichting dien je zelf te doen. Wij kunnen tijdens de opbouw wel helpen om iets in de hoge nok van de Tipi te hangen.

Achter al onze Tipi namen staat een getal. Dit getal kun je globaal aanhouden voor het aantal personen dat kan zitten in de Tipi. In de Stratus 72 kunnen dus 72 personen zitten aan bijvoorbeeld biertafels. Eventuele inrichting of andere zaken kunnen hier effect ophebben. Als je bij ons aangeeft hoe veel personen je verwacht en wat je plannen zijn, geven wij je een advies.

Met uitzondering van onze Adventure Tipi’s worden de tenten altijd door ons vakkundig personeel opgebouwd. Dit doen we meestal 1 of 2 dagen voor het event, zodat jij de tijd hebt om de Tipi in te richten. Mochten wij niet helemaal tot aan de opbouwlocatie kunnen komen met onze transportwagens, dan kunnen wij wel eens vragen voor wat hulp om onze materialen van de wagen naar de opbouwlocatie te tillen.

De Tipi’s moeten natuurlijk goed verankerd zijn aan de ondergrond. We kunnen de Tipi’s plaatsen op gras, waarbij we hem vastzetten met haringen. In het geval dat het slaan van haringen niet mogelijk is, zal de Tipi op een houten vloer geplaatst moeten worden. Wij schroeven de Tipi vervolgens vast op de vloer welke dient als ballast. Alleen onze Nimbus 16 en Vuurtent kunnen direct op verharde ondergrond worden geplaatst. Deze verzwaren wij dan met onze zandzakken.

Ja, denk daarbij aan evenementenlocaties, trouwlocaties, campings en bijvoorbeeld scoutingterreinen.

Dat is afhankelijk van de periode waarin je een Tipi wilt huren. In het hoofdseizoen zijn onze Tipi’s sneller verhuurt dan buiten het seizoen. Wil je een Tipi huren? Neem dan contact met ons op. Wij reserveren de Tipi dan twee weken voor je zodat je genoeg bedenktijd hebt.

Ja, die hebben wij. Wij zijn aangesloten bij de branchevereniging voor Nederlandse Tentverhuurbedrijven en hanteren de algemene voorwaarden van deze vereniging.

http://www.tentenverhuur-tvd.nl/Home/Informatie-voor-derden/Huurvoorwaarden

Een Tipi tent is een kegelvormige tent die te verkrijgen is in verschillende formaten. Een Tipi tent bestaat uit een frame van houten palen met daar omheen een canvas doek.

De kosten van het huren van een Tipi tent zijn afhankelijk van het formaat, de huurperiode en de locatie. Vermeld bij het aanvragen van een offerte daarom deze zaken. Je ontvangt dan binnen 1 – 3 werkdagen een vrijblijvende offerte ons.

Wij werken met de leverancier Tentipi. Tentipi bestaat al meer dan twintig jaar en is gevestigd in Zweden. De tenten zijn in eerste instantie gebaseerd op de Tipi’s die worden gebruikt in de Sami-cultuur. Door de jaren heen zijn de Tipi’s van Tentipi doorontwikkeld en geperfectioneerd.  

Wij verhuren Adventure Tipi’s en Event Tipi’s van Tentipi. De Adventure tipi’s zijn dankzij hun grondzeil en muskietennet zeer geschikt om in te kamperen. Sterker nog, hiervoor zijn ze gemaakt. 

Wij hebben voor al onze Tipi’s een geschikte kachel of vuurtafel in ons assortiment. Vraag naar de mogelijkheden want ze worden net als onze overige inrichting niet standaard geleverd als je een Tipi huurt.

Al onze Tipi’s zijn waterdicht.

Bent u overtuigd?