Wie zijn wij

Wie is Zweedse Tenten nou eigenlijk?

Zweedse Tenten is een eigenwijs Zwols tentenverhuur bedrijf die zijn roots heeft gevonden in de natuur, de liefde voor Scandinavië en het outdoor leven. Oprichter Onno Kuiper kwam als kind al met zijn ouders in landen als Noorwegen en Zweden en leefde daar hele zomers midden in de natuur.

Jaren later kwamen de Nordic Tipi’s op zijn pad en werden passies, dromen en mogelijkheden gevormd in het bedrijf zoals wij dit nu kennen: The Nordic Tipi Company.

Naast de grootste Nordic Tipi Tentenvloot van de Benelux, heeft Onno ook een droomteam om zich heen staan. Mensen met passie en bevlogenheid. Collega’s die trots zijn op hun werk en die staan voor wat zij zeggen, die geen loze beloftes maken en die pas huiswaarts keren als jij als klant helemaal tevreden bent met de opgebouwde feestlocatie.

Kijk ook op onze Instagram
Volg @zweedsetenten

Waar het allemaal begon

Het begon allemaal met de Sami. De Sami is een inheems volk dat leeft in Finland, Zweden, Noorwegen en Rusland. De Kåta is het traditionele huis van de Sami. Een simpel puntzak-gevormde frame van houten palen welke bedekt is met huiden, en welke een opening in de top heeft om de rook uit de tent te laten gaan.

Tentipi Nordic Tipi’s zijn gebaseerd op de traditionele ontwerpprincipes van de Sami Kata en verbeterd met behulp van de nieuwste materialen en constructie technieken. Als je samenwerkt met ons, kun je op onze Tipi’s en ervaring vertrouwen.

Waar Zweedse tenten zijn ontstaan

Laat je idee uitwerken

Een onderdeel van onze service is dat je bij ons de mogelijkheid hebt om je idee uit te laten werken tot een plattegrond. Zo weet je van te voren of dat ene podium wel degelijk gaat passen. Zo kunnen we van te voren vervelende verassingen voorkomen en loopt de opbouw van je event of bruiloft weer net wat soepeler. Speciale wensen? Laat het ons weten, er is heel wat mogelijk.

Zweedse tent
Wat wil je nog meer van ons weten?