Barrelsauna
Barrelsauna's
Genieten van dé wellness ervaring in eigen tuin!

Houtgestookte Barrelsauna huren

Wil jij ook optimaal genieten van een wellness ervaring in je eigen tuin? Op jouw feest of waar dan ook? Dan zit je bij Zweedse Tenten helemaal goed. Bij ons kun je terecht voor het huren van een houtgestookte barrelsauna. Met onze barrelsauna’s kun je echt compleet ontspannen, even weg van alles!

Onze houtgestookte barrelsauna’s zijn minimalistisch en functioneel qua design. Zij stralen een echt Scandinavische én bovendien rustgevende sfeer uit. Geniet van het knisperende haardvuur en de bijpassende geur voor nog meer ontspanning.

Laat de kachel sissen en stomen door een heerlijke opgieting te doen. Mmmm…. Doe je ogen eens dicht… Ben je er al? Onze houtgestookte barrelsauna’s staan op aanhangwagens en kunnen geplaatst worden waar jij wilt.

Wij zorgen ervoor dat er voldoende hout al droog klaarligt. Binnen een uurtje is jouw sauna klaar! Vanzelfsprekend zijn fijne oliën, een opgietemmer en een opgietlepel inbegrepen.

Onze barrelsauna’s houtgestookt zijn geschikt voor maximaal 6 – 8 personen en worden compleet geleverd met douche en stortemmer.

LLowlzone 2023 Luna sauns6

Wat is een barrelsauna?

Vraag jij je af wat een barrelsauna is? Niet zo gek hoor: ze zijn relatief nieuw. Een barrelsauna is eigenlijk een grote ronde, liggende ton. Hierin zijn 2 banken geplaatst en een grote saunakachel. De ronde vorm brengt een aantal praktische voordelen met zich mee.

In onze houtgestookte barrelauna’s is de luchtcirculatie optimaal. De warme lucht volgt de vorm van de ronde muren van deze ronde ruimte. Onze barrelsauna houtgestookt is hierdoor heel snel klaar voor gebruik. Binnen een uur is onze sauna op een temperatuur van 80 à 90 graden. Wij leveren hiervoor het perfecte hout en goede stookinstructies.

Onze barrelsauna’s zijn gemaakt van het allerbeste hout namelijk Alaska Cedar. Niet alleen prachtig qua uitstraling, maar zeker ook zeer functioneel: dit type hout is in staat jouw sauna perfect op temperatuur te houden door de hoog isolerende eigenschappen.

Afkoelen na jouw saunarondje? Ook daar hebben we over nagedacht. Wij hebben onze houtgestookte barrelsauna’s uitgerust met zitjes aan de buitenzijde, een heuse stortemmer en koude douche. Zo kan je lekker even stoom afblazen.

Een houtgestookte barrelsauna bij jou thuis! Is dat niet een heerlijke manier om een stukje privé wellness bij jou in de tuin te creëren? Geen overvolle resorts. Geen verplichte stilte in de sauna en geen vreemde ogen… Nu kan je heerlijk genieten in jouw eigen sauna en relaxen op jouw manier.

Inspiratie opdoen voor onze barrelsauna?

De voordelen van een houtgestookte barrelsauna

01.

Lekker eruit in je eigen tuin

Het grootste voordeel is wel een fijne complete saunabeleving in jouw eigen tuin. Wij brengen de houtgestookte barrelsauna, zetten hem neer, geven heldere duidelijke instructies en leveren er een heerlijk saunapakket erbij. 

Jij bent al startklaar nog voor wij goed en wel weer op weg zijn. Geen lange autoritten naar resorts, geen parkeergedoe en geen haast… Hoe ontspannen wil je het hebben?

02.

Geen permanente sta-in-de-weg in jouw tuin

Zonder de tuin ingrijpend te moeten verbouwen, kun je jouw eigen barrelsauna op afroep kan laten komen. Hoe fijn is dat? Immers, wie gaat er dagelijks de sauna in? 

Waarom zou je dan wel permanent een grote barrel in je tuin willen? Nu heb je alleen een oprit/doorgang nodig en een terras of grasveld die na ons vertrek weer helemaal te gebruiken is.

03.

Heerlijk in de buitenlucht

Een buitensauna heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Na een rondje sauna is afkoelen erg belangrijk. Hoe fijn is het om vanuit de sauna meteen in de frisse buitenlucht te stappen? 

Of het koude water van de stortemmer over je heen te laten vallen? Puur natuur is de beste beleving, ’s zomers en ’s winters.

04.

Geef jouw feest dat extra element

Een tuinfeest organiseren die zijn weerga niet kent? Met onze barrelsauna’s houtgestookt weet je zeker dat jouw feest boven alle verwachtingen uit zal stijgen! 

Heerlijk ontspannen, tintelende conversaties, mooie verhalen en een element fun en plezier. Dat alles kan in- en rondom onze sauna’s. Niet voor niets zijn sauna’s in Scandinavië ongelofelijk populair en verankerd in het sociale leven aldaar.

Is een sauna eigenlijk wel wat voor mij?

Iedereen heeft het over sauna’s…: Hoe heerlijk een rondje sauna is. Hoe ontspannen je er van wordt… Maar wat zie je er toch tegenop om een eerste keer zo’n groot resort binnen te gaan. Om met allemaal onbekenden in een sauna te gaan zitten. 

Dan is een sauna in jouw eigen tuin toch wel heel erg fijn! Huur onze buitensauna en geniet op jouw eigen tempo, met jouw eigen partner/vrienden/familie van deze beleving. 

Veilig en ontspannen, met of zonder badkleding… precies zoals jij het wilt.

Ga jij voor die unieke welness ervaring? Relaxen in je eigen tuin of op een festival?
Reserveer direct jouw eigen houtgestookte barrelsauna!

Onze barrelsauna’s houtgestookt
komen als een compleet pakket

Huur je bij ons jouw eigen tuin sauna, dan huur je een compleet pakket: Verwennen begint immers met ontzorgen.

We leveren onze barrelsauna’s altijd inclusief voldoende hout: hoogkwalitatief en goed gedroogd voor het beste resultaat. Natuurlijk leveren wij een heldere en duidelijke stookinstructie mee voor het mooiste (en veiligste) vuur.

Ons verwenpakket bestaat uit mooie hamamdoeken (om op de ligbanken te leggen), fijne etherische oliën, een opgietemmer met pollepel, een zandloper en natuurlijk lekker scrubzout.

Daarnaast zijn onze houtgestookte barrelsauna’s voorzien van een upside down douche en stortemmer. Het enige wat jij moet hebben is een tuinslang met gardena aansluiting en een stroomaansluiting.

Lowlands Glamping Wellness1

Veelgestelde vragen over de verhuur van een barrelsauna

Ja, onze barrelsauna’s zijn voorzien van zuinige LED verlichting en als je die wilt gebruiken is een 220 volt aansluiting nodig.

Om gebruik te maken van de upside down douche en stortemmer, is water nodig. Een tuinslang met Gardena aansluiting is voldoende om beiden te laten werken.

Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden. Gemiddeld ligt de opwarmingstijd van de barrelsauna tussen de 45 en 60 minuten.

Onze barrelsauna met aanhanger heeft een standaardafmeting. De afmeting van de aanhanger is 400 cm x 220 cm x 200 cm (LxBxH). Je kunt dus zelf van te voren meten of de plek waar jij de barrelsauna wilt plaatsen geschikt is. 

That’s up to you! De een gaat graag met badkleding in de sauna en de ander niet. 

Bij het afleveren van de barrelsauna ontvang je een stookinstructie van ons die je altijd op een later moment nog kunt nalezen. En natuurlijk zullen onze medewerkers je ook het één en ander vertellen.

Een vraag die we regelmatig voorbij zien komen. Draag geen sieraden

zoals kettingen, horloges, oorbellen en ringen, want deze nemen de omgevingstemperatuur aan, waardoor ze erg heet kunnen worden.

Veiligheid staat voorop! En daarom zit er standaard bij de barrelsauna een brandblusser aan de buitenkant gemonteerd. Deze brandblusser kun je gebruiken bij noodgevallen.

Ja, bij het huren sluiten we een verzekeringsovereenkomst af. Je hebt wel een eigen risico van € 250,- per gebeurtenis.

Transportkosten

De houtgestookte barrelsauna wordt gratis bij je thuis afgeleverd binnen een straal van 15 km vanaf Zwolle -Zuid. Voor elke extra kilometer brengen wij € 0,50 in rekening. In een dag boeking zit ook altijd een nacht: we halen de sauna de volgende ochtend weer bij jou op.

Barrelsauna prijs

Ben jij ook benieuwd wat zo’n verwennerij/saunabeleving in jouw tuin kost?

Verhuur barrelsauna prijs inclusief BTW
Barrelsauna 6 - 8 personen
Dag
€ 150,00
Weekend
€ 250,00
Week
€ 450,00

Transportkosten

De houtgestookte barrelsauna wordt gratis bij je thuis afgeleverd binnen een straal van 15 km vanaf Zwolle -Zuid. Voor elke extra kilometer brengen wij € 0,50 in rekening. In een dag boeking zit ook altijd een nacht: we halen de sauna de volgende ochtend weer bij jou op.

Is er nog een plekje vrij?

Via ons boekingsysteem kun jij heel eenvoudig zien wanneer de barrelsauna's beschikbaar zijn.

Direct reserveren? Klik op de gewenste datum en geef aan hoelang jij de barrelsauna wilt huren. Wij gaan direct voor je aan de slag! 

Barrelsauna in de tuin of op jouw festival? Jij kiest!

Ga jij voor een barrelsauna in je tuin? Of zet jij ze weg op een festival? Echt alles is mogelijk!

Onze barrelsauna’s houtgestookt staan standaard op een (verlaagde) aanhanger. Deze zijn compleet ingericht met aansluitingen voor de stortemmer en het opklimtrapje. De aankleding is verzorgd én super gezellig. 

Onze barrelsauna’s op aanhanger hebben een vrije ruimte nodig van 2,5 meter x 5 meter. Als er op de (festival)locatie een heftruck beschikbaar is, is het ook mogelijk om onze barrelsauna’s van de aanhanger af te halen voor plaatsing in het veld.

Je kunt onze houtgestookte barrelsauna’s ook huren in combinatie met één van onze Nordic Tipi’s of in een totaalconcept met fijne hottubs. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een totaalconcept? Lees hier dan verder.

Wat vinden anderen?
Paaspop 2023 was heerlijk, mede door jullie Spa op de camping, wat een manier om van je kater af te komen. Helemaal top. Tante Betsy😉 en de twee mannen bedankt voor jullie gastvrijheid en slappe klets, lijkt zowaar op Brabantse gemoedelijkheid vanuit Zwolle. Bedankt
Erg fijn bedrijf om zaken mee te doen. Zeer flexibel. Goede communicatie. De tent was snel op te zetten en ruim genoeg voor zijn 4en. Wij hadden de Zirkon 15 gehuurd inclusief grondzeil.
Hele goede ervaring bij Zweedse tenten. Ten tijde van Corona waren ze super flexibel en heel vriendelijk. Alles liep volgens de afspraak en de tenten zijn perfect bij iedere weersomstandigheid. De inrichting is super gezellig en ze komen het de volgende dag ook weer afbouwen. Echt top!
Wij hadden 2 tenten van Zweedse Tenten op onze bruiloft. Als je kiest voor bruiloft met een festivalsfeer is dit jouw tent. Iedereen vond het super mooi! Ze denken mee qua inrichting en opbouw en zorgen dat alles perfect is. Precies de bruiloft die wij wilden, mede dankzij 2 fantastische tenten.
Afgelopen juni hebben wij voor het eerst samengewerkt met Zweedse Tenten en dat is meer dan goed bevallen! Voor een festivalwedding in de tuin van een bruidspaar waren er nogal wat wensen van onze zijde, maar niets was te gek voor Zweedse Tenten. Aanvullende vragen, veel aanpassingen om tot een perfect resultaat te komen, etc. dat was allemaal geen probleem en werd keer op keer snel en vriendelijk geregeld. Ik kan en zal Zweedse Tenten zeker aanraden en zal hen zelf ook vaker gaan inschakelen. Bedankt voor de fijne samenwerking! Hartelijke groet, Daniëlle Idema (Bij Daan Events)
De relaxte festivalsfeer van onze bruiloft was al voor 60% gemaakt met de geweldige tent die we hadden gehuurd bij Zweedse Tenten. Zeer behulpzame, vriendelijke medewerkers, goed advies en alles werd precies volgens afspraak geleverd, opgebouwd en afgebouwd. De flexibiliteit (mate waarin de tent open of dicht kon worden gezet) was zeer prettig in onze omgeving, waar het raar kan waaien. Zeker voor herhaling vatbaar voor als we weer eens iets te vieren hebben!!
js_loader
Zweedse tent
Een barrelsauna huren?
Reserveer hem direct!